Vodafone blokkeert sms-dienstenaanbieder 12SMS

Geplaatst op 31-03-2011 om 16:21

Vodafone heeft besloten alle sms-diensten van sms-dienstaanbieder 12SMS af te sluiten door de viercijferige nummers (de zogenaamde shortcodes) die deze partij gebruikt te blokkeren. Vodafone-klanten kunnen zo niet langer misleid worden door sms-diensten van 12SMS en daarmee ongewenst kosten in rekening gebracht krijgen.


Vodafone stelt met het afsluiten van alle diensten van 12SMS verder te gaan dan de Commissie Handhaving van de Stichting SMS Gedragscode, die het bedrijf een geldboete van 25.000 euro gaf voor een van haar diensten. De reden hiervoor is volgens de mobiele operator dat 12SMS onvoldoende gehoor heeft gegeven aan de waarschuwing van Vodafone. Klanten zijn hierdoor sinds vrijdag 25 maart beschermd tegen betaalde SMS-diensten via de shortcodes 3050, 4664, 6688, 7766 en 7777. De blokkering van 12SMS op het Vodafone-netwerk is definitief.


Via de shortcodes lopen spelletjes waarbij een cadeau gewonnen kan worden. De kosten zijn 21 euro per week exclusief 9 euro aanmeldkosten. Dienstenprovider is in alle gevallen Telefuture. De helpdesk is gevestigd in IsraŽl.


Vodafone heeft in 2010 aangekondigd harder op te treden tegen aanbieders van misleidende sms-diensten. Vodafone-klanten die vermoeden het slachtoffer te zijn van misleidende sms-diensten worden gecrediteerd. De rekening van de misleiding gaat dan naar de aanbieder van de misleidende sms-dienst. Het is aan hem om te bewijzen dat de klacht van de klant ongegrond is. Herhaaldelijke overtredingen van aanbieders van sms-diensten zal net als bij 12SMS leiden tot afsluiting. Vodafone zegt te hopen door deze aanpak een duurzame premium sms-markt te creŽren.

snel geld verdienen met binaire opties
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de SMS Afmelden nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...