'SMS-gedragscode voldoet nog niet'

Geplaatst op 19-03-2010 om 11:34

DEN HAAG - De nieuwe sms-gedragscode die per 1 maart 2010 is ingegaan voldoet nog niet. Dat schrijft minister Van der Hoeven vrijdag 19 maart 2010 aan de Tweede Kamer.

Foto: Miranda van der Sloot
Volgens de Minister bevat de code een aantal duidelijke verbeteringen ten opzichte van de oude versie die eerder dit jaar is geŽvalueerd. Zo wordt voortaan bij de aanmelding voor sms-diensten in het eerste bericht vermeld dat het een abonnement betreft en wat de prijs (per week) is. De afmelding kan verder voortaan eenvoudig door 'stop' te sms'en. Ook gaat de sector de code actief handhaven, waarbij hogere boetes kunnen worden opgelegd aan overtreders.

Verder komt er een zwarte lijst. Ondanks deze verbeteringen voldoet de gedragscode volgens de Minister nog niet aan haar verwachtingen en zijn kinderen en andere kwetsbare consumenten nog steeds onvoldoende beschermd. Voor een groot deel ligt dat volgens Van der Hoeven aan het feit dat de reclameregels voor de sms-branche nog niet zijn aangepast door de sector. Daardoor blijft het mogelijk dat sms-diensten op een onduidelijke manier worden aangeboden, via bijvoorbeeld quizjes, testjes en prijsvragen, waarbij men niet geleverd krijgt wat men wilde of waarbij je onverwacht vast blijkt te zitten aan een duur sms-abonnement.

De minister verlangt dat de sector zo snel mogelijk aanvullende maatregelen neemt om te voldoen aan de eerder geschetste uitgangspunten. Om het proces te ondersteunen heeft Van der Hoeven ook wetgeving in de maak. Zo wordt voor 1 juli wetgeving uitgewerkt die voorschriften verbindt aan het opschorten of beŽindigen van de dienstverlening door telecomproviders, zodat gedupeerden niet zomaar kunnen worden afgesloten van hun mobiele telefoonabonnement.

snel geld verdienen met binaire opties
 

Veel gezocht

 

Nieuwsbrief

Ik wil mij aanmelden voor de SMS Afmelden nieuwsbrief

 

Laatste Nieuws

Aanpak van sms-dienst...
Herziene Reclamecode ...
OPTA beboet spammer
Sms-aanbieders moeten...
Ongewilde sms-dienste...
Vodafone blokkeert sm...
Opt-out voor sms-dien...
Betere bescherming te...
Blokkeren premium-sms...
Volop onderzoek naar ...